Bureau Maas

Lennaert van der Hoeven

“Ik wil een betekenisvoller leven, ook qua werk”. Dit was mijn gedachte begin 2019 toen ik mijn vaste baan gedag zei. Na veel denken en praten, besloot ik mijn eigen bureau te beginnen.

Mijn naam is dus Lennaert van der Hoeven, ik woon in Rotterdam met mijn vriendin en onze drie kindjes, 41 jaar, opgegroeid in Grave (Noord-Brabant), in Uden skateboardend mijn middelbare schooltijd doorgebracht en op mijn 18e heel snel vertrokken richting de grote stad. In de grote stad enigszins lopen klooien qua studie maar uiteindelijk in Rotterdam afgestudeerd aan de opleiding Communicatie Creatief.

 

Na mijn studie als account executive gaan werken bij VDM Reklame, toen door als communicatieadviseur van een scholengemeenschap, om daarna in 2007 terecht te komen bij Bridgevest (bureau voor digitale marketing en communicatie voor de financiële markt). Bij Bridgevest heb ik een fantastische tijd gehad waarbij we in tien jaar het bureau hebben weten te transformeren naar een marketing communicatiebureau met eigen SaaS dienstverlening. Als mede-eigenaar, MT-lid en account director heb ik hier ontzettend veel mooie dingen mogen doen voor de grote financials in ons land en dat alles met een team van slimme en toffe collega’s.

Fast forward naar eind 2017, we verkopen de toko aan Keylane. Gaaf! Mee naar Keylane, korte tijd hoofd marketing waarbij ik weer in aanraking kwam met verschillende marketing-, communicatie- en webbureaus. Maar nu als klant aan klantzijde... En juist in die tijd kwam ik er steeds meer achter dat ik al een hele tijd minder enthousiast was, dat ik vaker twijfelde over de invulling van mijn werk. Ik merkte vaker op dat ik mij niet meer volledig kon vinden in de sterke focus op de puur commerciële doelstellingen van onze organisatie. Ik zocht naar meer betekenis, meer impact, meer goed doen. En dat gevoel liet mij niet los, en via gesprekken met mijn netwerk en de nodige avonden nadenken, kwam ik tot de conclusie dat ik het nu gewoon moest gaan doen! Na 12 jaar Bridgevest en Keylane wilde ik op een andere manier verder, hoe precies wist ik nog niet, maar stap 1 was afscheid nemen. Dus ontslag nemen, huilie huilie, bye bye.

Heerlijk zomer vrij, veel wielrennen, werken aan lichaam en geest, vakantie, concerten, coach, kindjes, lezen, Noortje… En uiteraard nadenken over hoe ik nu vorm kon gaan geven aan mijn ideeën. Rob van der Rijt (vriend, zwager en compagnon bij Bureau Maas), heeft mij erg geholpen in deze periode. Met zijn ervaring als oprichter van www.klimaatplein.com en zijn communicatieachtergrond is hij onmisbaar bij het ontstaan van Bureau Maas. Want daar kwam ik snel genoeg achter, ik wilde weer bij een bureau werken.

Dus, een nieuw bureau beginnen dat gaan we doen! Een bureau waarin ik samenwerk met creatieve mensen, leuke en lastige klanten, waar je samen ploetert aan een gaaf project waar je geen drol aan verdient, maar waar je heel veel plezier in hebt om met klotsende oksels die presentatie te geven.

En... het werk dat we leveren moet bijdragen aan een betere wereld voor ons, onze kinderen en iedereen op deze planeet. Dus opdrachtgevers met alleen commerciële doelstellingen en geen geloof in transitie richting een duurzamere toekomst, no thanks! Noem het purpose, betekenisvol resultaat, CSR, MVO, duurzaam, circulair. Ik geloof erin, wij geloven erin, die transitie moet plaatsvinden ook op het gebied van marketing en communicatie! We hopen dan ook dat we mensen in ons vakgebied kunnen inspireren om na te denken waarvoor zij hun creativiteit inzetten.

Dat is het idee van Bureau Maas! Oh ja en geen stress omdat het allemaal maar meer en groter en dikker moet…. Nee kaders stellen, met deze omzet kunnen we prima leven, hebben we een mooie tijd en houden we genoeg tijd over om goede en leuke dingen te doen.

Is natuurlijk allemaal spannend en mijn hoofd loopt over van ideeën en te nemen acties. Maar mijn enthousiasme in het werk is terug en het streven is dit gevoel vast te houden en uit te dragen naar iedereen die hier naar wil luisteren.