Bureau Maas

Rob van der Rijt

Hoe is communicatie in te zetten als middel om duurzaamheid in beweging te krijgen? Welke doelgroepen spreek je aan met welke boodschap en leidt dat dan ook écht tot positieve impact voor mens en planeet? Het zoeken naar een antwoord op die vragen houdt me nu al zo’n 15 jaar bezig.

Zo’n acht jaar geleden startte ik met de oprichting van Klimaatplein.com. Een online platform dat bedrijven en instellingen helpt om bij te dragen aan minder opwarming van de aarde. Mijn liefde voor de natuur en het behouden van moeder aarde voor de nieuwste generatie waren daarvoor belangrijke triggers. Maar ook het ondernemerschap trok: gaat het me lukken om een businessmodel te bouwen rondom dit thema?

Het Klimaatplein is inmiddels 1,25 miljoen keer geraadpleegd en daar ben ik trots op én blij mee. Trots omdat het samen met mijn ondernemende partners gelukt is om dit thema praktisch en concreet op de kaart te zetten. En blij omdat het de aandacht en het enthousiasme toont bij de doelgroep om nu echt werk te maken van het klimaatprobleem.

 

Vanuit de partners en supporters van het Klimaatplein komt steeds vaker de vraag of ik hen ook met andere ‘duurzaamheidsklussen’ kan helpen. Een bewustwordingscampagne, een klimaatstrategie, een online energiebesparingstool of een interactieve ondernemersbijeenkomst. Allemaal heel gaaf om te doen! Het verbreed m’n ervaring en netwerk en draagt bij aan noodzakelijke duurzaamheidsdoelen.

Toen ik Lennaert hoorde spreken over “ik zou graag meer willen bijdragen aan een groenere en socialere wereld” dacht ik: wij zouden hierin een supermooi team kunnen zijn. Veel kennis van communicatiestrategie en -management gekoppeld aan veel kennis over duurzaamheid. Okay, geen woorden, maar daden. Binnen enkele maanden richten we Bureau Maas op: Hij vanuit Rotterdam en ik vanuit ’s-Hertogenbosch. We hebben erg veel zin om nu vanuit ons beider expertise samen duurzaamheids-communicatie klussen op te pakken!

We zijn benieuwd naar jullie verhalen en wensen en komen graag een keer vrijblijvend presenteren wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.